Saturday, December 31, 2016

Sticky Post~~Baju Nikah Untuk Di sewa

***SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY***

Khas untuk bride to be dan jugak kepada yang hendak bertunang pun boleh jugak..
Ini ada berita gembira.
Sekira nya anda mempunyai budget yang sikit,atau rasa nak sewa saje lah baju nikah/tunang..Saya membantu anda dalam menyelesaikan masalah itu..ececeh..haha..
membantu hasrat kakak saya.Baju nikah nya hanya di pakai masa nikah saja.Lepas tu gantung dalam almari berbalut plastik..Hurm.Konon2 nak simpan saje.Tapi di pikir2 baik sewakan saje.

*HANYA UNTUK BAJU PEREMPUAN SAHAJA(baju lelaki ada mcm kesan minyak yg tak boleh hilang,so tak patut untuk disewakan)

lebih detail tentang  baju nya ..:-
Material : Satin Silk(Lining Baju + lining kain) & Net lembut ( veil & kain ) & French Lace full beaded(baju)
size: fit S  tinggi 161cm.(yang kurang dari tinggi ni pun boleh sgt pakai)
sewa baju termasuk veil (nak sewa asing-asing pun boleh,contoh nk sewa baju saje pun boleh.nak sewa veil saje pun boleh)
email if nak tahu harga - kieranie_musa@yahoo.com *boleh nego(special price)
atau hubungi  terus 0125403169 @ kieranie_musa@yahoo.com (sms/call/WhatsApp)
additional : kasut nak sewakan tapi harga asing ..so sesiapa nak sewa kasut leh email/sms direct ke 0125403169 @ kieranie_musa@yahoo.com

Jom tengok baju nya..




All picture credit to Trisno Quartis.

zoom in. di keliling veil penuh lace yang full beaded.




tengok pada belakang baju, penuh butang2 di sepanjang zip belakang. 




detail pada lengan..full beaded. actually lace pada baju mmg full beaded.






baju kurung moden, kolar leher baju kurung biasa.





ok, ni full baju..bile jalan sangat cantik kain nya..very flowy ok!!!






Ok, honestly..baju ini kalau tengok depan2 sangat cantik ye. Kalau dah pakai tambah dah bersolek-solek nanti lagi lah bertambah cantik.
Harga untuk buat baju ini saja, lebih kurang RM2k. Harga UNTUK SEWA baju ini adalah  sangat2 berpatutan.Boleh contact number di atas atau email saje pun boleh untuk tahu harga.. Kalau ikutkan kalau sewa di butik tak dapat harga yg di beri pun.Tapi sebab nak membantu B2B di luar sana. No hal lah kan pada harga. Boleh nego lg tu.Paham sangat!
Kualiti material adalah sangat-sangat lah di ambil berat. Baik lace mahupun lining.
Lace di beli di Gulatis.Lace adalah yang lembut.Bukan yang keras2 kejung  tu hah.Lining pulak satin silk.Bukan satin yang keras kejung panas tu.Yang ni yg original punye.kain sangat sejuk. yang membuatkan kain beralun dengan cantik.
Kain net pun yang lembut.Bukan yang keras ya.hehe...

Oh ya.baju ni ada di iklan kan di blog Kina. eX b2b famous jugak lah.Page beliau "Journey of Bride To be"
Boleh lah tengok di situ jugak.


Segala pertanyaan boleh hubungi terus owner baju ni ok!
email :kieranie_musa@yahoo.com 
contact number : 0125403169
FB: Rahani Mohd Musa













11 comments:

  1. teringat pulak baju nikah elya tak gi dry cleaning lg...huahuahua...
    salam kenal :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hee..thank you.actually tu bukan sy yg tawen..tu my twin..tolong promote kan je tu..hihik

      Delete
  3. cantik tp tinggi sgt awk..hehe..sy rendah jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lin Azlin,
      actually x tinggi sgt pun sbnrnye. kalau org xbape tinggi pun ok je pakai baju ni..sbb baju tu labuh nye betul2 di lutut.xlebih bawah lutut.
      so sape yg tak bape tinggi pakai pun xde lah labuh sgt,ade jugak yg sewa.

      Delete
  4. Asalam, sy juga ada menyewakan baju pengantin sy. Terengganu songket kebaya dan beads/sequin long dress. Boleh view page sy jika berminat 😊

    ReplyDelete
  5. awesome wedding dress. and congratulation to you guys.
    Sequin Fabrics

    ReplyDelete